donderdag 18 juli 2013

Zomer, buiten, terrasje en het zomerse drankje Limoncello di FioritoZomer, buiten, terrasje en het zomerse drankje 
voor in de buitenkamer: de tuin!

Limoncello Di Fiorito | photo by C-More
Kennen jullie het drankje Limoncello di Fiorito?
Ik mocht het testen…En dat is precies op het goede moment, want eindelijk is de lang verwachtte zomer dan begonnen! In deze periode verhuizen we met z'n allen van binnen naar buiten naar onze buitenkamers, balkonnetjes of parkjes en terrassen, 
compleet met eten, drinken, lezen en vooral relaxen... 

Om deze fijne periode te vieren en gelijk ook de vakantie in te luiden, hebben we een paar vrienden uitgenodigd om op zijn Italiaans deze zomerse avond in de tuin door te brengen. Natuurlijk met een paar heerlijke antipasti en het flesje limoncello van het prijswinnende Fiorito.Italië… Het lekkere eten, de sfeer, la dolce vita.....! 
Dus dat moet wel goed komen vanavond. Zelf ben ik een aantal jaren op vakantie geweest in Italië en zo ook in Sorrento vlak bij de Amalfi kust, de stad waar ik voor het eerst echt lekkere Limoncello heb geproefd. 
Want eerlijkgezegd, tot nu toe hadden veel van deze drankjes de smaken van een chemisch goedje, alsof je parfum met pure alcohol en een paar zuurtjes aan het drinken bent, en dus stond het niet echt in de top 5 favorite drinks. 
Maar in Sorrento was het anders. Deze Limoncello smaakte heerlijk fris en zacht.

In Nederland heb ik nooit meer iets soortgelijks kunnen vinden, totdat ik hoorde van FioritoEn dit is echt wat anders! Deze limoncello heeft, recht uit de vriezer, een heerlijke smaak en geur, dit is echt genieten! Geen wonder dat het een prijswinnaar is. 
De smaak is zacht en vol, echt citroen, niet te zuur en zeker niet te zoet. Mooi stroperig en fantastisch fris geel van kleur. Maar nou komt het: als summer mix met prosecco,wat ijs en een beetje munt, is het echt het perfecte zomer drankje: Fiorito Frizzo!
Het leuke is ook nog dat de fles er prachtig uit ziet, met het contour van een citroen in het geel op het zwarte etiket op de fles met beugel. En dat doet er voor mij als design liefhebber ook toe! Op tafel is het een mooi plaatje.  De foto hier helemaal bovenaan heb ik voorafgaand aan de avond gemaakt bij mij achter in de tuin. En het was genieten!


Fiorito Frizzo 


Limoncello wordt van origine in het zuiden van Italië gemaakt en dan vooral in deze streek rond Napels, Capri, Sardinië en op Sicilië. Maar deze Limoncello di Fiorito wordt gemaakt in Nederland! Uit hand gepelde schillen van biologische citroenen, naar een oud Italiaans familierecept van de familie Fiorito uit Sicilië. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

En… Wat vind jij van Limoncello de Fiorito?2 opmerkingen:

 1. Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit van Limoncello di Fiorito gehoord .. noch heb ik geprobeerd ..
  Maar een limonade ooit zal opfrissen u in een warme zomerdag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Flamingo, Je zou het echt eens moeten proberen! Je proeft het verschil met andere Limoncello's echt goed.

   Verwijderen

Dank je voor je reactie! Groetjes Iris