woensdag 13 november 2013

Wehkamp | interieur | Edward van Vliet

Wehkamp | Interieur | Edward van VlietNieuwe site met heel veel inspiratie en een online magazine.Afgelopen week was ik aanwezig bij de perslunch tbv de lancering van de nieuwste site van Wehkamp. 
Sinds dinsdag is deze online en het leuke is dat er een inspiratie magazine is toegevoegd.

In het magazine kun je styling tips, de laatste trends en de vertaling daarvan (voor in je huis, of voor in je kledingkast, als het over de fashion afdeling gaat) vinden en kun je gelijk doorklikken naar het betreffende artikel.  
Op de fashion afdeling zijn er video's toegevoegd, waardoor je een real-time idee krijgt van hoe het kledingstuk te dragen is. Dat is echt bijzonder!

In het magazine worden ook voorbeelden van fashion en interieur naast elkaar geplaatst, 
wat heel inspirerend werkt. 


Wehkamp fashion en interior inspiratie magazine


Wehkamp fashion en interior inspiratie magazine


Wehkamp fashion en interior inspiratie magazine


Het assortiment wordt uitgebreid met een aantal bijzondere initiatieven: 
 ‘Only for you’ en ‘Colour for you’
Een door stylisten samengestelde unieke collecties met de meest trendy producten,
die maar een paar weken beschikbaar zijn. De huidige collecties zijn gebaseerd op twee wereldwijde stromingen:  ‘craftmanship/heritage’ en ‘colour/optimism’ en worden een paar keer per jaar samengesteld. Edward van Vliet 

collectie voor Wehkamp


Een van de voorbeelden van een bijzondere samenwerking is de collectie van ontwerper  Edward van Vliet. Deze werd afgelopen woonbeurs gepresenteerd. Piet Boon en Piet Hein Eek gingen hem voor. Het is een collectie speciaal voor de slaapkamer. Er wordt veel gewerkt met textiel met uitgesproken patronen, kleur en mooie materialen. De collectie bestaat uit een bed, verlichting, kussens en dekbedovertrekken. Ik heb al eea op mijn verlanglijstje staan!

Info van Wehkamp: 
Hoewel elk thema binnen de interieurcollectie Edward van Vliet voor wehkamp.nl uniek is, kenmerken de thema’s zich alledrie door een sfeervolle compositie van kleur, dessin en vorm en voegen ze een stijlvol vleugje ‘grafisch oriëntalisme’ toe aan elk interieur. 
Blue Motives

Prachtige blauwtinten zoals azuurblauw, hemelsblauw en indigoblauw vormen de basis in dit thema.De toevoeging van cirkelvormige, grafische dessins en ritmische patronen zorgt voor een fris en stoer geheel.

Sculptural GraphicsDriedimensionale elementen met bijzondere vlakverdelingen en fijne lijnen vormen de kern van het thema Sculptural Graphics. Door het gebruik van veel natuurlijke, zachte tinten ontstaat een cleane, pure atmosfeer.

Chromatic ScalesIn dit thema worden sierlijke en geometrische patronen versterkt met harmonieuze kleurcombinaties.
Contrastkleuren en vervagende effecten vormen een kleurrijk en sfeervol totaalbeeld. "Edward Van Vliet vertaalt zijn visie, creativiteit en jarenlange ervaring naar unieke concepten waarbij hij driedimensionale verlichting en meubelontwerpen combineert met tweedimensionale patronen, prints en grafische vormen met de kenmerkende gelaagdheid, stoffen en kleuren. De mix van high-tech- elementen en natuurlijke materialen, die volgens de laatste productietechnieken worden afgewerkt, maakt de collectie onderscheidend. Deze bijzondere mix van hoogstaand vakmanschap gecombineerd met invloeden vanuit het Midden-Oosten, Afrika en Azië, is de basis voor het unieke karakter van zijn ontwerpen; het creëren van werelden binnen werelden. “Voor wehkamp.nl heb ik drie verschillende thema’s ontwikkeld. Waar ‘Blue Motives’ ontelbare tinten blauw combineert in verschillende vormen en materialen, kenmerkt ‘Sculptural Graphics’ zich door duizelingwekkende geometrische patronen in natuurlijke, zachte tinten en fijne lijnen. Tot slot ligt de kern van ‘Chromatic Scales’ in de sierlijke maar eenvoudige patronen in harmonieuze kleurcombinaties”, aldus Edward van Vliet."


Meer interieur inspiratie op Wehkamp: kijk hier.
Alle foto's via Wehkamp

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn om hier wat meer over te lezen! ik wist niet dat het zo veelzijdig en uitgebreid was bij Wehkamp... binnenkort maar eens de inspiratie magazine bewonderen ;-) Fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Elvira, Ja ik was ook aangenaam verrast! Ik wist al wel van Piet Boon en Piet Hein Eek, maar verder eigenlijk nooit zo op de site gekeken, totdat ik op de woonbeurs zag wat ze allemaal hebben! Echt leuk! Jij ook fijne avond nog!

      Verwijderen

Dank je voor je reactie! Groetjes Iris